Startside arrow Nyheter arrow Urmakerstand på forskningsdagene i Oslo
fredag 22. mars 2019
Urmakerstand på forskningsdagene i Oslo Skriv ut E-post
onsdag 26. august 2009
 

URMAKERFAGET VAR MED PÅ FORSKNINGSDAGENE I OSLO
18-19 september
på universitetsplassen ut mot Karl Johans gt.
Urmaker og FUN-medlem, Benjamin Davidsen, stipendiat fra NHU, Maihaugen fikk vist frem urmakerfaget disse to dagene i Oslo på en yppelig måte !
 
 
 Vi hadde gleden av å besøke Benjamin på lørdag. En strøm av folk var innom NHU's stand som har blitt supert plassert helt ut mot Karl Johans gate. Dette er første gang en urmaker er med på et slikt arrangement som helt tydelig fikk bevist at urmakeryrket er viktig å bevare i Norge. De tre stipendiatene fikk vist frem det de holder på med. Leder for NHU, norsk håndverks utvikling på Maihaugen, Eivind Falk, smilte også som en sol !
Vårt FUN-medlem, Benjamin Davidsen fra Sarpsborg, var med under årets forskningsdager på Universitetsplassen i Oslo 18-19 september.

Benjamin beundrer det nyrestaurerte Dahl-uret i Glemmen kirke i Fredrikstad. Oppfører grahamsgangen seg perfekt tro?

Benjamin viste fram sitt 3-årige prosjekt som stipendiat i Oslo som han har fått fra norsk Håndverksutvikling, NHU, på Maihaugen. Det er den første urmaker som har fått et slikt 3-årig stipendiat som muliggjør en etterutdanning i mekaniske ur som ellers ikke hadde vært mulig å få i Norge.
Gå inn på denne linken og les mere.

http://www.maihaugen.no/no/Norsk-handverksutvikling/Aktualiteter1/-NHU-pa-Forskningsdagene-2009/
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.