Startside
lørdag 21. juli 2018
RONDA starter med mekaniske urverk! Årets nyhet i -basel. 18.3.2016
Urverkprodusenten Ronda meddelte i dag på Baselmessen at de starter med å lage mekaniske urverk.

Vi kjenner Ronda som en meget stor produsent av rimelige kvartsurverk og vi husker Haley-verk for noen år tilbake som et billigurverk.
Før det var Ronda en stor leverandør av urdeler bl.a. balanseaksler og opptreksaksler.
På Baselmessen i fjor kom nyheten at Tag Heuer hadde sluttet med ETA kvarts og gått over til Ronda kvars-urverk. De nye ETA kvarts verk er belastet med mye reklamasjoner og med mange frustrasjoner. Så konkurransen fra Ronda er nok med på å skjerpe ETA.
FUN hadde på Baselmessen 2015 da et møte med teknisk direktør i Ronda, som var meget glad for utviklngen. På FUN's spørsmål om ikke tiden var moden for å starte med mekaniske urverk, var han svært avvikende og var klar over at den mekaniske trenden øker i takt med Swatch Group stenger døra.
De forteller nå at prisen på Ronda-mekaniske verk, vil bli det samme som for et ETA-verk.
Er dette starten på en sveitsisk produksjon av mekaniske volum-klokker med gode standard urverk?
Silita, som vi kjenner til nå, og Ronda vil i så fall bli store aktører i dette markedet.

Trykk på lenken under og les om dette:

Ronda starter med mekaniske urverk

Ronda fabrikkens nettside

Ronda mekaniske automatiske urverk
 
Baselmessen 2016
BASELWORLD 2016
17-24 mars 2016
Info om Baselmessen

urbransjens lekestue
Den årlige begivenhet som er et must for klokkegale og urfolk fra hele verden. Der du møter venner og kolegaer og der du får inspirasjon og hakeslepp!

 
film om ETERNA urproduksjon
Moderne teknologisk produksjon av ur
ETERNA laget kvalitetsur med moderne prinsipper

Gå inn og se på filmen her:


ETERNA-URPRODUKSJON I DAG.

Lommeur fra ETERNA
trykk her
 
panpramagruppen er konkurs 12.2.2016 oppdatert 25.2
Norges største gullsmedkjede er konkurs.
Gå inn her og les

24.2.2016
Agderposten får bekreftet at Jotunfjell Partners AS kommer inn som ny eier i konsernet. Jotunfjell er mest kjent for å drive med taxfree- og motebutikker på flyplasser og forretninger i Steen & Strøm Magasinet i Oslo.Panorama-gruppen som er Norges største aktør innen gull, ur- og sølvvarer er konkurs.
Panorama-gruppen driver omfattende grossistvirksomhet og eier 77 butikker i kjedene Gullfunn og Juvelen.

Ifølge Agderposten har selskapet tapt 230 millioner kroner siden 2008. Panorama-gruppen hadde ved inngangen til 2015 176 millioner kroner i lån. Største långiver er Sparebanken Sør, skriver avisen.

Regnskapene for 2014 viser ifølge Dagens Næringsliv en samlet omsetning på 530 millioner kroner i Gullfunn, Juvelen samt grossistvirksomheten med et underskudd på nær 40 millioner kroner.


Les mer...
 
gull og ur.innbrudd på Strømmen i natt 7 februar
 Nytt innbrudd på Strømmen i natt.

Er det en ny bølge av innbrudd som er på gang?

Vi ber alle som har observert noe misstenkelig å si i fra til Politiet.

link til Innbrudd på Strømmen
 
Swatch Group ned med 23% i 2015

Nyhet klipt fra urmagasinet WatchPRO 3.2.2016.

Swatch Group ned 21 % 2015

 Annual profits of £761m (CHF 1.12bn) in 2015 might sound impressive but Swatch Group management won’t be impressed with the 21% slide that represents on the previous year.

The group, which owns some 18 brands including Omega, Breguet and Calvin Klein, attributed the fall to “the strong negative impact of foreign exchange losses and the negative development of interest rates”.

Link til WatchPro

Story continues below 
Advertisement

 

 
Feras og Nortime =sant! 29.1.2016
 Pressemelding fra firma Frithjof E. Rasmussen og Nortime AS
PRESSEMELDING:
NORTIME AS OG FRITHJOF E. RASMUSSEN AS DANNER SKANDINAVIAS LEDENDE LEVERANDØR TIL UR-BRANSJEN.
Det er med glede vi kan meddele at Nortime AS og Frithjof E. Rasmussen AS (Feras) pr 1 januar 2016, går sammen om å etablere en felles Skandinavisk leverandørgruppering innen ur og ur-relaterte produkter. Nortime Nordic as blir en helt unik aktør, med bred nordisk distribusjon og sterke merkevarer. I løpet av 1. kvartal 2016 overtar selskapet også distribusjonen for TAG Heuer i Sverige og Danmark. Under et felles morselskap (Nortime Nordic as) vil konsernet bestå av separate grossist-selskaper rettet mot henholdsvis «high-end» segmentet (Nortime) og volumsegmentet (Feras).
Styrket bedrift
Det felleseide selskapet, Nortime Nordic AS med datterselskaper, vil med eksisterende portefølje og nye merke representasjoner, få en forventet årsomsetning på MNOK 180-200 og samlet telle ca 40 ansatte. Partene er av den oppfatning at etableringen av en større Skandinavisk enhet vil bidra til betydelige synergier og gjøre selskapet til en attraktiv samarbeidspartner for eksisterende og nye leverandører og detaljister. Selskapets mål er å styrke markedsposisjonen i de tre Skandinaviske landene og Island ytterligere, samt å videreutvikle eksisterende produktportefølje og Selskapets organisasjon.
Informasjon
Fakta om Nortime Nordic AS
Morselskap med ansvar for all distribusjonsaktivitet i Norge, Sverige, Danmark og Island.
Selskapet ledes av Johan Walter.
Fakta om Nortime AS
Nortime er en betydelig ur grossist innen høyprofil produkter til Norge og Island. Produktporteføljen består i dag av TAG Heuer, Gucci, Raymond Weil, Frederique Constant og Alpina. Selskapet ledes av Liselott Fein.
Fakta om Frithjof E. Rasmussen AS
Frithjof E. Rasmussen AS er Norges største ur grossist innen volumsegmentet. Produktporteføljen består i dag av Triwa, Inex, Police, GANT, Mango, Citizen, Swiss Military Hanowa, Club, GUL og Roamer. Selskapet ledes av Ola Granstrøm.
For ytterligere informasjon, kontakt:
Administrerende Direktør; Johan Walter, mobil: 90786008, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
Styreleder; Kai Gustav Piene, mobil: 90791516, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
 
Blir det urmakerskole i Fredrikstad? Gi ditt bidrag!
Urmakerskole i Fredrikstad?

følgende brev har blitt sendt ut til urbransjen i Norge:Til Urmaker- og gullsmedforretninger som selger ur, Verksteder, Kjeder, Urleverandører, Forbund og Urgrossister
Nå har urbransjen mulighet for å få Vg3 i skole Felles innsats - kronerulling for tids- og markedsmessig god urmakerutdannelse i Norge
 
Urbransjen er samlet enig i at det er nødvendig med Vg3 i skole.
Nå har bransjen muligheten! Men, først må det sendes en søknad til direktoratet om å få innvilget Vg2 Ur og Instrumentmaker godkjent på Plus-Skolen.

Plus-skolen er en privatskole som ligger i Fredrikstad og har også linjene Vg2 Gullsmed og Vg3 Gullsmedhåndverk samt flere andre håndverksfag,
Ved å få Vg2 og Vg3 i skole på ur samlet på samme skole, vil det være et stort skritt i riktig retning med tanke på utnyttelse av fellesfagene og ikke minst samlet gode sosiale klassemiljøer.
Mange og spesielt kjedene har ytret ønske om å få butikkutdannelse inn som en gren av Vg3, slik at du kan velge om du vil bli «butikkurmaker»/»butikkgullsmed» eller verkstedurmaker / gullsmed. Vg3 i skole er avgjørende for urbransjen framover i og med at det er vanskelig å oppdrive lærlingplasser.
Urbransjen har fått positiv tilbakemelding fra Plus-Skolens styre om at Vg2 Ur er velkommen til skolen, og senere også Vg3, men søknader til departement tar tid og må tas step for step. En annen viktig sak er felles utnyttelse av urmaker- og gullsmedfag fagmessig og sosialt.
Det snakkes høyt og oftere i urbransjen i dag om «no sales, no repairs». Det er altså viktig med solide, dyktige Verkstedurmakere og det er viktig med flinke framsynte «Butikkurmakere». Verksted og butikk er like avhengig av hverandre. Ur- og gullsmedbransjen må tenke helhetlig og markedsrettet, enten jobben er på verkstedet eller i butikken.
Ur- og gullsmedbransjen har som alt annet i samfunnet endret seg, og håndverket som omtales som «det tause budskap» fortjener å få den markedsføringen et håndverk er, og bransjen må sørge for at håndverket selges til gode priser. Dette er god og profesjonell utnyttelse av hverandres fag!
Søknaden i første omgang på Vg2 Ur- og Instrumentmakerlinjen til Utdanningsdirektoratet, er omfattende og må være avsendt innen 1.2. 2016. Søknadsprosessen er det kun Pluskolen som kan utferdige, den er på mange 100 sider og denne kompetansen innehar PlusSkolen.
Søknadsprosessen er stipulert til kr 200 000.

Vi ber alle som en være med å bidra med en sum, slik at søknaden kan avsendes i slutten av januar 2016.

Når vi kommer dit at Vg2 linjen er innvilget fra direktoratet, er det langt enklere å skaffe til veie økonomiske midler til drift. Derfor ber vi en samlet bransje bidra med en sum i startfasen.
Pengene øremerkes til søknaden.

Det er mye som står på spill og inngangsporten er først Vg2. Behandlingstiden på Vg2 søknaden er ett år fra søknadsdato. Når Vg2 er innvilget igangsettes prosessen på søknad om Vg3 i skole.
Dette er den eneste muligheten vi har i Norge til å videreutvikle god urmakerutdannelse.

I Vg3 vil det være muligheter for valg, slik som beskrevet tidligere i brevet.
Samlet bransje må gjøre det den kan for å videreutvikle en mer markedstilpasset urmakerutdannelse i Norge for å opprettholde interessen for urmakerfaget. Pr i dag vet vi at det er stor interesse for faget både i og utenfor bransjen. Vi går ut fra at alle ønsker å beholde den materielle og immaterielle kulturarven for ur i Norge.
For å holde tritt med markedet er det viktig at skole, bransje og næringsliv jobber tettere sammen. På den måten utvikler vi oss i takt og lærer av hverandre.
 
Da gjenstår det å ønske alle lykke til med et godt Nytt År.
 
Oslo, 27. november 2015.
Vennlig hilsen

For Urbransjens Utdanningskomitè Reidunn Arnevik Westgård/sekretær
Les mer...
 
nytt sjokkran i Drammen! Politiet etterlyser vitner 19.1.2016
Urmaker Roll Hansen i Drammen igjen utsatt for innbrudd i natt 19.1.2016.
Politiet ber alle som har sett noe misstenkelig å si i fra umiddelbart.
bilen stjålet i Hokksund, funnet i Lier.

gå inn her og les

Etterlyser bil,-trykk her

Mere her

Aftenposten
 
Årets Geneve-messe igang for 2016.
Årets Geneve-messe ble avholdt 18 januar til 22 januar.
26. gang det var SIHH klokkemesse for luksusur i Sveits.

Årets Geneve-messe

Hovedsiden til SIHH
Les mer...
 
Smugling av klokker. Du kan bli tatt i tollen.
Tollvesenet tar nå mange som smuggler dyre klokker inn i Norge.
Artikkel om smugling av klokker fra Romerike Blad

Noen tror de kan spare menge penger på å gå på grønnt inn i Norge.

Alle gjenstander (totalt av det du har kjøpt) over kr. 6.000,- (hvis du er ute av landet i mere enn 24 timer), skal fortolles og betales 25% moms.

Alle nettkjøpt fra utlandet over kr. 300,- SKAL fortolles og betales 25% moms.

Du risikerer ikke å få noe erstattning fra forsikringsselskap hvis du mister uret og du får ikke takst på uret i Norge uten å fremvise tollpapirer og momskvittering.
 
Løvaas Patent. G.B. wienerur
Urmaker fra Moss konstuerte et slagsystem som Gustav Bäcker produserte

Urmaker Erik Ødegaard har laget en liten film som viser dette urverket.

O.O.Løvaas Patent

gå inn her og se filmen.
Les mer...
 
Politiet advarer mot falske kreditkort
Politiet advarer mot falske kreditkort-

Kjøpte klokker for 380.000,- kroner i Oslo med falskt kreditkort.
Politiet advarer urmakerbutikker mot folk som har kommet til Norge for å robbe urmakerbutikker !


trykk her og les mere:

Svindelforsøk i Oslo

m
ere her
 
Pilippe Dufour og Antonio Prezioso
Se denne video om de to mesterurmakere.

 Pilippe Dufour og Antonio Prezioso
 
Tag Hauer smart watch 17.11.2015
 Tag Heuer har kommet med sin smart-watch

Gå inn her og se
 
Årets armbåndsur i tyskland, 2015.
ÅRETS ARMBÅNDSURSMERKE I TYSKLAND

Bruno Söhnle

Til hjemmesiden
Les mer...
 
Nå får du deler til Sillita i Norge. 12.11.2015
 Max Johanson og Kleiser as har nå fått deler til Sillita-verk.
Vær obs på at ETA og Sillita ikke passer sammen selv om de kan se like ut. 
Australsk furniturist gir opp! 12.11.2015
Delestoppen utvikler seg med leie følger for fagurmakerbransjen
Swatch Group startet dette ballet og fikk flere store med seg.
Meget alvorlige konsekvenser for også den selvstendige fagurmaker i Norge.
Fra 1.Januar, er det stopp for deler og urverk fra ETA.
De som nå ikke er kontraktbunnet og godkjent for den spesifikke produsent, får ingen deler.
trykk her:

javascript:void(0);/*1447342270591*/

her er hjemmesiden til Smith & Smith:

http://smithnsmith.com.au/
Les mer...
 
Se litt på denne urmakerskolen. Det er slik vi burde hatt det.
Gå inn og les og nyt om denne skolen i Glashütte i Tyskland.
Alfred Helwig urmakerskole

trykk på teksten
En urmakerskole i Glashütte som er i verdenstoppen
 
Historien om sveitsisk urmakeri gjennom 700 år
Vårt flotte fag, urmakeriet, er tuftet på flere hundre års erfaring. Her kan du laste ned en liten historisk reise gjennom 700 år

Historien om 700 års Sveitsiske urmakeri
 
Det finnes mange urprodusenter. kun for medlemmer. FUN har kontaktet noen. 28.10.2015
Det finnes mange urprodusenter vi ikke kjenner til.
FUN har kontaktet noen.
trykk på "les mere" for å gå inn på det som vårt medlem Jon Lindstrøm har laget
om å finne alternative produsenter og hva de svarer oss.

Dette er en liten meningsmåling om hva noen produsenter mener om det å selge ur til oss i Norge.
vi vedlegger også brevet Jon sendte til disse.
Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 89 - 110 av 512

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.