Tiden flyr, 2019 er snart over…

2019 har sikkert vært hektisk for mange av dere, men slik er det i dette fantastiske faget. Oppturene skal vi glede oss over, nedturene får vi ta lærdom av og til slutt legge det bak oss.

Tidligere i år åpnet vi vår nye hjemmeside. Mye er på plass, men fortsatt er siden under utvikling. Vi oppfordrer våre medlemmer til å bruke siden f.eks. om artikler om din butikk eller verksted som du kan bruke i din markedsføring. Bruk logoen vår på din Facebook-side og hjemmesiden din, den er vårt «varemerke» og et stempel på faglig kunnskap og kompetanse.

Vi har fått flere medlemmer med en god internasjonal utdannelse som kan være med på å føre faget- og fagorganisasjonen videre, og vi arbeider internt med prosjekter som kan bli et løft for organisasjonen fremover.

Min læremester på begynnelsen av 80-tallet, sa følgende til meg; «Min oppgave er å utvikle svenner på en slik måte at den dagen de selv blir mester, så skal de sitte med en høyere kunnskap enn det jeg selv har i dag. Bare slik kan vi utvikle faget…»

Men dessverre så har det vært en negativ utvikling de siste decennier nettopp med henblikk på utdannelsessituasjonen og innholdet i utdanningen. Vi oppfordrer de som er engasjert i utdanningssituasjon i Norge om å få løftet utdanningen av urmakere – det er bare slik vi kan forvalte og utvikle vårt fantastiske fag i fremtiden. Vi oppfordrer for øvrig den eldre generasjonen av urmakere å videreformidle sine kunnskaper før den forsvinner, jeg er rimelig sikker på at mye teori kan deles på hjemmesiden vår til de som kommer etter oss.

Trenger vi en fagorganisasjon som Fagurmakerne Norge? Ja, det mener jeg så absolutt. Vi har tilgang til et nettverk med kunnskap, vi kan formidle kunnskap til hverandre, hjelpe hverandre med deler som er vanskelig å skaffe, tips og råd osv. Det er kanskje ikke så ofte mange av oss møtes, men du verden så hyggelig vi har det når vi møtes med god mat, faglig utveksling mv. Om du ikke er medlem, så meld deg inn i FUN! Vi trenger hverandre i vårt flotte fag og sammen kan vi løfte faget.

Vi ønsker våre medlemmer med sine familier, og ellers folk i bransjen en riktig god jul og med de beste ønsker for 2020.

 

Herulf Mathisen

Herulf Mathisen

Utdannet på Oslo Yrkesskole, Elvebakken 1974-77. Deretter 4 års læretid hos tidligere Urmakermester Paul Ditlefsen, Tromsø. Studerte 1. avd. juss 2015/16.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *